Sirkel: SWD

Tak: Klein-Brakrivier

Portefeulje: Kuns & Handvlyt

Verslaggewer: Lydie Terblanche

Datum: 24 Mei 2023

 Ontdek weer jou liefde vir boeke.

So rondom ‘n tafel, met stapels boeke, koffie aan die kant, tert in die hand, knie-kombersies, en blomme as sintuiglike bydrae, het lede van Klein-Brakrivier, George, Voëlvlei en Hartenbos  ‘n kreatiewe boekbespreking werkwinkel bygewoon. Dié geleentheid is deur Klein-Brakrivier tak georganiseer, en aangebied deur Lydie Terblanche.

Teenwoordig:Besie Craggs, Klein-Brakrivier; Dawn Greyling, Klein-Brakrivier; Gerda Sieberts, Klein-Brakrivier; Hannetjie Cordier, Voëlvlei; Ilzé Visagie, Hartenbos; Leola Esterhuizen, Klein-Brakrivier; Lydie Terblanche, Klein-Brakrivier – Aanbieder; Lynette Nel, Klein-Brakrivier; Maretha v/d Westhuizen, George; Susánne le Roux, Klein-Brakrivier

BOEKBESPREKING: EK WENS, EK WENS – ZIRK VAN DEN BERG

Op 18 skyf Zirk sy eerste verhaal vir Huisgenoot. Hy het ook onder meer literêre fiksie geskryf, was ‘n misdaadverslaggewer, ‘n joernalis van die kunste by die Burger, Sub-redakteur by die Beeld en kopieskrywer vir advertensies. Hierdie boek, Ek Wens, Ek Wens, is ook verwerk as een-man verhoogstuk deur Frank Opperman, en opgevoer by die KKNK.

Publikasies

1989 – Ekstra dun vir meer gevoel

1992 – Wydsbeen

2004 – Nobody Dies (in Nieu-Seeland)

2013 –  ‘n Ander mens (vertaling in Afrikaans van Nobody Dies)

2014 – Halfpad een ding (ook in Engels as Half of one thing)

2018 – Die vertes in (ook in Engels as Parts unknown)

2019 – Ek wens, ek wens

2020 – Tweegevreet

2020 – I Wish, I Wish (in Nieu-Seeland)

2021 – Een of ander held

2022 – Die onsigbare pou

2023 – Geheim van die gruwelsand

Vertalings

2015 – Donderslag – Wilbur Smith

2016 – AB, die outobiografie – A.B. de Villiers

2017 – Wildernis – Wilbur Smith

2017 – Goudmyn – Wilbur Smith

2019 – Doodsbleek – Philip Kerr

2019 – Doodslied vir Duitsland – Philip Kerr

Toekennings

W.A. Hofmeyr-prys 2020 vir Ek wens, ek wens

kykNET-Rapportprys vir fiksie 2020 vir Ek wens, ek wens

kykNET-Rapportprys vir film 2020 vir Ek wens, ek wens

kykNET-Rapportprys vir film 2014 vir ‘n Ander mens