Sirkel: Paarl

Tak: Strand

Afsluiting

Beriggewer: Erna de Waal

Datum: 17 November 2020

 

AFSLUITING EN KERSVERGADERING

Dit was ‘n besonder feestelike en vrolike geleentheid toe Strand Tak hul Afsluitingfunksie kon aanbied – slegs die tweede vergadering ná die inperking. Ons het werklik gevoel soos klein kindertjies wat Kersvader vir die eerste keer in lewende lywe sien! Hierdie jaar was vir almal maar moeilik en vol uitdagings, maar gelykermate ook ‘n jaar wat elke vrou tyd gehad het om nuwe projekte aan te pak en ou projekte – wat lankal agterweë gebly het – af te rond. Die lede van Strand Tak het nie stilgesit en handjies gevou nie, maar by projekte aangesluit om die verskriklike armoede in ons omgewing te help verlig. Baie potte kos is gemaak en afgelaai, kospakkies, komberse, warm klere, toebroodjies vir honger kindertjies en toiletware is uitgedeel aan dié wat dit so uiters nodig het. In hierdie “toesluitjaar” het ons almal besef hoe nodig ons mekaar het. Sommige lede het aangesluit by Helpende Hand se projekte wat onder meer 8 000 kleuters van ‘n bord kos kon voorsien en ‘n pilaar van hoop in ons gemeenskap kon wees.

Dit was ons voorreg om Mev. Marinda Rall, President van Sirkel Paarl by ons te verwelkom.  Vroeër hierdie jaar het Strand Tak ‘n nuwe tuiste gevind by Sirkel Paarl nadat Sirkel Kaapstad ontbind het, daarom was dit die ideale geleentheid vir ons om haar aan die lede voor te stel en haar tuis te laat voel in ons geledere. Sy het ‘n boodskap van hoop en positiwiteit gebring en die Strand Tak se Bestuur en lede in hul nuwe Sirkel verwelkom. Hierdie was haar eerste bywoning as Sirkel President ná die deure vir vergaderings “ontsluit” is.

Ds. Frikkie van Niekerk het die vergadering geopen en ons gelaat met ‘n boodskap van optimisme en dankbaarheid. Aan vermaak het dit ook nie ontbreek nie.  Nadat die “Dankie-sê” seremonie afgehandel was, het Mev. Edie Henn en haar dogter Helene, beide kunstenaars bekend ter plaatse asook in die buiteland, hulle naam as befaamde kunstenaars gestand gedoen met sang en klavierspel wat ons sprakeloos gelaat het. Ons is werklik trots op kunstenaars van hierdie formaat in ons eie kontrei. Om die naderende Kerstyd te vier, het almal ‘n paar Kersliedere hartlik saamgesing, met begeleiding deur Edie Hen.

Die dag is afgesluit met heerlike verversings soos net VLV vroue dit kan doen, tee en lekker saamkuier. Ons het almal hoop dat 2021 minder slaggate en spoedhobbels sal hê maar is bereid om enigiets die hoof te bied en onsself laat geld. Ons gaan die Kerstyd in met hoop in ons harte en dankbaarheid vir lewens wat Covid-19 gespaar gebly het.

 

 

 

 

 

 

Mev. Marinda Rall, President van Sirkel Paarl en Mev. Leta du Preez, Voorsitter van Strand Tak, bewonder die feestelike tafels deur VLV lede voorberei.

 

 

 

 

Ds. Frikkie van Niekerk het die opening waargeneem met ‘n pragtige boodskap. Hy was ook baie geïnteresseerd in die simboliek van die VLV embleem en die geskiedenis van die VLV asook die verskil tussen VLV en TLU. Mev. Leta du Preez kon hom al die antwoorde breedvoerig gee.

Die beoordelaars wat by elke vergadering beoordeling in verskeie kategorieë gedoen het, ontvang ‘n blyk van waardering. Hulle is v.l.n.r  Marianna de Villiers (Landbou en Iets uit Niets); Jossie van Schoor, Lina Malan en Amelia Louw (Blommekuns).

Twee kosbare skakels in Strand Tak: Marieta Slabbert wat die Leeskring hanteer en Wilhelmien le Roux wat sorg dat die klankstelsel by elke vergadering sonder haakplekke verloop saam met Mev. Marinda Rall en Mev. Leta du Preez in die agtergrond.

Die trotse lede wat Jaarkentekens van Mev. Marinda Rall ontvang het: v.l.n.r. Annaleze Sieberhagen (35 jr.), Mev. Marinda Rall, Bets Basson ( 25 jr.) en Hilary Nepgen (35 jr.)

 

 

 

 

 

 

Mev. Maretha Badenhorst, Erelid en vorige Voorsitter van Strand Tak, ontvang die Jaarprogram van Mev. Irene Myburgh, Sekretaris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mev. Marinda Rall, President van Sirkel Paarl, dra ‘n besielende boodskap oor aan Strand Tak, haar eerste boodskap aan hierdie Tak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mev. Irene Myburgh oorhandig die Jaarprogram van Strand Tak aan Mev. Marinda Rall.

 

 

 

 

 

Die gaskunstenaars, Edie Henn en haar dogter Helene het een en almal hoendervleis gegee met hulle uiters professionele en  musikale optrede en hulle programkeuse was onverbeterlik. Hulle mag maar sing!