Sirkel: Kalahari

Tak: Kuruman

Portefeulje: Gesondheid

Beriggewer: Hettie du Plessis-Krüger

Datum: 11 November 2020

 

VLV-lid hardloop vir liefdadigheid

Saamroeper vir Gesondheid, Alta Roets, stel vir Karin van der Walt bekend.

Karin van der Walt is sedert 2016 ‘n lid van Kuruman VLV-tak. “2020 was ‘n jaar wat my verander het,” sê sy op Woensdag 11 November 2020 tydens Kuruman VLV-tak se jaarafsluiting by Boa-fé.

Karin van der Walt deel haar verhaal tydens Kuruman VLV-tak se jaarafsluiting.

 

 

 

 

Karin is pas gekeur om deel te wees van ‘n groep van vyf dames wat 200km gaan hardloop van die Drakensberge af Durban toe van 26 tot 28 November 2020 as deel van ‘n fondsinsamelingsprojek wat deur die Akanani Sport, Recreation and Development Group van stapel gestuur word. Die doelwit is om R250 000 in te samel om vir 20 studente die geleentheid te gee om ‘n AgriSkills-kursus te kan voltooi.

Sy skryf die prestasie toe aan 2020 en die wonderlike geleenthede, soos virtuele marathons, wat dié vreemde jaar teweeg gebring het.

 

Akanani Plakkaat

 

Dit sal die eerste keer wees dat Karin 200km aanpak. Sy beskryf haarself eerder as ‘n hardloper as as ‘n atleet.

Karin het voorheen gedien op die raad by Atletiek Gauteng-Noord, Atletiek Suid-Afrika spanbestuurder, Gauteng-Noord spanbestuurder en sy was ook die eienaar van Bashewa Athletics Club.

Sy het atlete na marathons geneem en terwyl hulle die 42km hardloop, het sy begin om die 21km te hardloop, eerder as om heeldag in die warm kar te sit. Dan is sy boonop betyds klaar om hulle by die wenstreep af te neem.

Op 3 Oktober 2020, het Karin die Run/Walk for Life-klub in Kuruman gestig. Die stigting van dié klub het tot gevolg gehad dat Colleen McNally, Voorsitter van Road Running Central Gauteng vir Karin genomineer het om aan die Akanani Charity Run deel te neem. Daarom sê Karin: “Eintlik is hierdie ‘n bakgat jaar!”

Die Run/Walk for Life-klub in Kuruman, bestaan uit omtrent 99% stappers en 1% drawwers. Karin sê: “Dit is ongelooflik om vir die eerste keer in my lewe geen druk te hê nie. Ons stap as ons wil stap. Jy kompeteer slegs teen wie jy gister was.”

Die klub kom drie maal ‘n week – Maandae, Woensdae en Vrydae by Hoërskool Kalahari se gronde bymekaar. Karin stap elke tree saam met elke persoon en probeer almal so veilig as moontlik hou.

 

 

Sonja Thomas-Hayes.

 

Sonja Thomas-Hayes sê: “Ek het by Run/Walk for Life in Kuruman aangesluit en is nie ‘n oomblik spyt nie. Afgesien dat Karin van der Walt ‘n super leier is, is dit die aangenaamste vroue wat aangesluit het. En ek het met die ingesteldheid aangesluit: Ek is my eie kompetisie. Dit is ongelooflik lekker om myself aan myself te bewys en beter en fikser te word. Ek het nooit gedink dat 2020 my jaar gaan wees van begin oefen nie!”

Van 16 tot 21 November 2020, neem lede (en nie-lede) van die klub deel aan The Progressive Marathon. Die uitdaging is om 9km, 21.1km of 42.2km oor ses dae te voltooi. Jy deel dus die afstand wat jy kies deur ses dae. Jy moet dan op die ses agtereenvolgende dae elke dag daardie klein afstand voltooi. Elke deelnemer ontvang boonop ‘n medalje.