Sirkel: NOK

Studierigting:  Leefstyl, Kunste & Handvlyt en Landbou & Tuinbou

Beriggewer: Antoinette van Pletzen

Datum: 7 November 2020

 

25 lede van Sirkel NOK se 6 takke het op Saterdag 7 November by Die Plaaskombuis by die ou Stormberg-stasie naby Molteno vergader om meer te leer van volgende jaar se VLV-kompetisies. Nadat Sirkelpresident Irma Davel van Molteno almal verwelkom het, is die dag geopen deur Voorsitter Helen Noorman van Molteno met ‘n Briefie aan ‘n Kosbare Vrou. A.g.v. die Onderstebo-Agterstevoor jaar wat 2020 was, is almal gevra om ook só aan te trek, en elkeen moes wys hoe lyk haar onpaar skoene, en agterstevoor en onderstebo klere!

 

Leefstyl-saamroeper,  Megan Moorcroft van Sterkstroom het alle naaldwerk en gebak kompetisies op haar gewone deeglike manier behandel. Sy het verduidelik hoe om Komkommersuurtjies en ‘n Gemmerbroodjie te maak, waar ‘n knippie peper die geur van gemmer uitbring. Die voorbeelde van haar heerlike toffies (wat met régte botter gemaak is) is baie gou deur die aanwesiges verorber! VLVK-kompetisies is ook behandel.

 

Die NOK-kompetisies vra vir ‘n strook geborduurde kerspitwerk op ‘n klein handdoek, ‘n gebreide bababaadjie, en ‘n hoek-tot-hoek kniekombersie (waar jy met net ‘n paar steke begin en elke ry vermeerder, totdat jy ná die verlangde breedte bereik is, weer elke ry steke verminder). Vir masjienwerk moet ‘n baie gewilde inkopiesak gemaak word. Vir die eerste keer gaan kinders genooi word om vir Konferensie blokkies te brei wat slegs 30 steke en 48 rye behels. Daar word dan ‘n hasie van elke blok gevou, en ‘n pompom-stertjie gevorm deur wol om ‘n vurk te draai. Ná Konferensie word dit dan aan ‘n kindersorgoord geskenk, en die wenner sal ook ‘n prys ontvang.

 

Irma Davel is Sirkel NOK se saamroeper vir Kunste & Handvlyt en het wenke gegee vir VLVK se Woordkuns, Fotografie, en Handvlyt. NOK se Scrapbook se tema is “My Metgesel” – wat nie noodwendig jou lewensmaat is nie. Die Inkleurkompetisie is ‘n ronde Mandala met verskillende media ingekleur, en die Handvlyt-kompetisie is ‘n selfgemaakte horlosie wat met “Waterslide Transfers” versier is. Liezl Stier van Molteno het die oulikste 3D quilling-figuurtjies gedemonstreer. Marie Pretorius van Molteno het die Rangskikking behandel, waar die houer (kan selfgemaak wees) die fokuspunt is. Die “blomme”  moet ook vetplante wees, met 1-3 vars blomme tussen-in. Die Tafelkompetisie is so reg in die Covid-gees en moet vir ‘n ma of ouma se 80ste verjaardag wees, maar sy sit alleen aan tafel! Daar moet ook ‘n gediggie of storie oor die persoon geskryf en saam met ‘n foto van haar, uitgestal word.

 

Lenie Fourie van Dordrecht is NOK se Landbousaamroeper en het gevra vir 3 klippe wat met kolkuns versier is en buite in die tuin as versiering uitgestal moet kan word. Vir herwinning het sy gedemonstreer hoe 3 versierde glasbottels as tafelversierings gebruik en vertoon moet word.

 

Vir elkeen was daar dus IETS wat haar interesseer en wat sy graag sal wil maak. Ter afsluiting het Helen Noorman ‘n gedeelte gelees oor Vader Tyd en Moeder Natuur. Alles was met soveel entoesiasme aangebied, dat die lede behoorlik begeesterd huiswaarts gekeer het!

Die 3 gasvroue van Molteno: Maureen Erasmus, Marie Pretorius (eienaar van Die Plaaskombuis), en Anneke Potgieter, wat ook ‘n stalletjie met gebak te koop aangebied het.

Aanbieders van demonstrasies was Lenie Fourie van Dordrecht (Landbou), Retha Peens van Queenstown (Papier mache), Liezl Stier van Molteno (Quilling), Megan Moorcroft van Sterkstroom (Gebak en Naaldwerk), Marie Pretorius van Molteno (Blommerangskikkings), en  Irma Davel van Molteno (Kunste).

Binne die gebou

Die gebreide hasies vir die kinderkompetisie

Tuinklippe versier met kolkuns

Retha Peens demonstreer die maak van die masker n.a.v. die haas wat sy vroeër gemaak het.

 Voorbeelde van Liezl se 3D Quilling figuurtjies.