Sirkel: Kalahari
Tak: Vryburg
Studierigting: Leefstyl
Beriggewer: Nellie Viljoen
Datum: 20 Oktober 2020
Welmarie Boshoff het VLV Vryburg besoek en verskillende aspekte van koekversiering bespreek. Sy gebruik fondant wat omtower word in die mooiste versierings vir koeke en kleinkoekies. Lede het ook die geleentheid gehad om met botterversiersel hul eie kolwyntjie te versier.
Hier is die resep vir spierwit versiersel.
Botterversiersel
60-90 ml sagte Wooden Spoon margarine
375-500 ml versiersuiker, gesif
10-15 ml melk
5 ml kleurlose vanieljegeursel
Klits margarine en versiersuiker deeglik in diep bak. Voeg melk druppelgewys by om regte konsistensie te kry, nie te styf nie, klits geursel by. Geurmiddels soos kakao, koffie, gerasperde sitrusskil, neute, of grenadellapulp kan bygevoeg word.
Tuisgemaakte fondant
500 g versiersuiker
1 eierwit
30 ml glukose
Sif versiersuiker in bak, maak holte en gooi eierwit en glukose in. Meng met houtlepel. Knie tot glad en elasties. Bêre in lugdigte houer en gebruik so gou moontlik.
Welmarie Boshoff en Eurika Byleveld
Annetjie Botha aan die werk
Versierde kolwyntjies
Leave A Comment