Sirkel: Overberg

Tak: Bredasdorp

Beriggewer: Madelè Burger

Datum: 3 Maart 2020

 

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

 

Waar is dit?

Vir ‘n hele jaar was ek besig met my borduurstuk. Eers het ek vir weke lank prentjies gesoek, dit blokkie vir blokkie getrek op grafiekpapier, aantekeninge gemaak, gesoek op die internet, geleer van verskillende borduursoorte, hulp gesoek, geborduur, uitgetrek, weer geborduur, weer uitgetrek. Ek het ‘n kenner geraak van borduurwerk uittrek. My ore gespits vir elke persoon wat ‘n bietjie raad wou gee en dit gevolg.

Uiteindelik is dit klaar en moes dit gespan word op ‘n groot bord wat met filt oorgetrek is. Saterdagnag 11 nm maak ek dit klaar, draai dit toe in ‘n kontinentale kussingsloop, daarna in ‘n groen plastieksak. Ek reël met die koerier dat dit by my opgetel word om vanoggend betyds by die beoordeling afgelewer te kan word. Vandag, half twaalf begin die beoordeling.

Maar …

Gister, wat die pakkie by my opgetel moes word, was ek byna nooit tuis nie. Hulle sou dit ná half drie kom optel, maar kwart voor vier moes ons al weer ry vir nog ‘n afspraak. Voor die koerier die pakkie kon optel.

Ons sit die groen pakkie uit in die straat. Teen die muurtjie. Want binne wag twee vriendelike honde vir hulle. En daardie honde is nuuskierig ook, hulle sou dalk die pakkie wou oopmaak. Wou help borduur. Die finale afronding doen. 🙂

Toe ons gisteraand daar aankom, is die pakkie weg. Was dit die koerier wat dit gevat het? Dalk een van die bouers wat langsaan werk? Wel, bekommernis daaroor sal nou nie help nie. Dalk is dit dan die uiteinde van die prentjie, dat dit iewers in ‘n vreemde huis sal hang, die storie van een of ander vreemde gesin.

Vanoggend kom die nuus van die koerier af: Dit het sy eindbestemming bereik! Die koerier sal dit betyds by die betrokke lokaal gaan aflewer. 🙂

Genade kom op verskillende maniere.

Eind goed, als goed.

Toortsie