Sirkel: Weskus

Tak: Velddrif

Portefeulje: Kunste en Handvlyt

Beriggewer: Cornelia van Dyk

Datum van gebeurlikheid: 17April 2019

 

 

Marlene Dirkse van Schalkwyk stel Celba Wessels voor. Celba lewer ‘n demonstrasie hoe om ‘n bakkie te maak van Binne en Buiteklei. Hierdie klei word nie deur natigheid of son beskadig nie en hanteer maklik. Die bestanddele is by die Agrimark beskikbaar.

Tuindwergies en kersstanders kan daarvan gemaak word. Dit word geverf sodra die klei droog is.

 

Protea van Skulpe:

Marlene Dirkse van Schalkwyk wys ons hoe om ‘n protea van mosselskulpe te maak.

Sy gebruik ‘n stok wat in natuur opgetel is,‘n  gom geweer en verskillende groottes mosselskulpe. Plaas die stok in ‘n pot gevul met sand en klippe om hantering te vergemaklik.  Begin deur klein skulpies met die breë kant aan die stok vas te gom. Plak die volgende skulpe al in die rondte teen die opening van die vorige skulpe. Dit vorm dan ‘n protea.  Vernis met ‘n Waterbasis vernis

 

Ons los voetspore

 

KLeibak en kersblakers

 

Voetjie

 

Celba Wessels