Sirkel: Weskus

Tak: Velddrif

Portefeulje: Leefstyl

Beriggewer: Cornelia van Dyk

Datum: 18 Mei 2016

 

‘n Heerlike bederf-oggend, waar ons gaan regruk met flair:

Irene Labuschagne  vertel ons hoe om sjokolade as versiersel te gebruik.

  1. Sjokolade Ganache:

Jy kan dit spuit, smeer, ens.  In rolkoeke sit en ook kleinkoekies op mekaar vassit daarmee.

  1. Chocolate Moulding Icing:

Dit word uitgerol.  Dit moet warm gemaak word om te spuit.   As dit te styf is, spat dit  nat, as dit te pap is, sit nog versiersuiker by.  Dit MOET gesif word.  Bêre dit in ‘n lugdigte houer.

  1. Marzipan:

Word gebruik om koeke mee oor te trek.  Liquid Glucose kry jy by bakwinkels en apteke.

 

As jy sjokolade reg rondom ‘n koek wil sit, moet jy eers appelkooskonfyt of room rondom die koek smeer, sodat die sjokolade daaraan kan vasklou. Sit die botterpapier waarop die sjokolade gesmeer is om die koek en plak  met kleeflint vas op die naat.  Los dit om totdat dit heeltemal gestol is.

 

IMG_9988

Sjokolade in verskillende vorme

 

As jy ‘n mooi  patroontjie op die sjokolade wil maak, frommel die botterpapier voordat jy die sjokolade opsmeer en dit omsit.

As jy sjokoladekrulle wil maak, gebruik die aartappelskiller wat jy oor die sjokolade trek. Wees baie versigtig as jy wit sjokolade in jou mikrogolf smelt. Wit sjokolade smelt moeiliker as donker sjokolade.

Irene laat ons proe aan van die verskillende soorte versiersel.

 

IMG_9993

Irene Labuschagne

 

IMG_9977

Sinnie is die wenner van snaakste skoene.

 

Elke lid het ‘n brood gebring vir die sopkombuis en tydskrifte en sagte speelgoed vir die Barmhartigheidsprojek.

IMG_9996

Brood vir die sopkombuis