Gebruik die wet om jou as verbruiker te beskerm

Sirkel: Noord-Karoo

Tak: De Aar

Portefeulje: Openbare Sake en Leefstyl

Beriggewer: Rina Coreejes

Datum: 9 Oktober 2012

Ons as verbruikers het baie regte en dit was ‘n voorreg om Dina de Carvalho by ons vergadering te hê om ons daar omtrent in te lig.  Die nuwe Verbruikerswet het in April 2012 in werking getree en dit sal alle mense baat om dit onder oë te kry, sodat mens weet wat jou regte is.  Dina het, onder andere gesê dat ‘n selfoonmaatskappy nie na 2 jaar net kan aangaan met jou kontrak en dit weer vir 2 jaar sonder jou toestemming, hernu nie.  Hulle moet jou voor die tyd laat weet dat jou kontrak binnekort tot ‘n einde kom en of jy belangstel om daarmee voort te gaan. 

 

As jy byvoorbeeld plek bespreek het vir ‘n vakansie en dit betaal het, maar jy word siek en word in die hospitaal opgeneem of sterf, moet die instansie AL die geld wat jy al betaal het, terugbetaal.  Ook, as jy per ongeluk iets in ‘n winkel breek, mag jy nie gedwing word om daarvoor te betaal nie.  Die winkel moet kan bewys dat jy nalatig was. Indien jy iets voetstoots verkoop, moet jy die koper oor enige gebreke inlig en indien jy dit nie gedoen het nie, moet jy die koper se geld teruggee as hy agterkom die produk is nie wat jy gese het dit is nie.

 

Enige kontrak kan binne 5 dae gekanseleer word, as jy besluit jy wil dit nie hê nie en jou geld moet aan jou terugbetaal word. As jy byvoorbeeld ‘n paar skoene gekoop het en na 5 maande lê dit nog in jou kas sonder dat jy dit ooit gedra het, kan jy dit ook terugneem voor 6 maande om is en jou geld terugeis. Soms word ‘n produk geadverteer en as jy dit bestel, is dit glad nie wat die advertensie gesê het dit is nie, dan mag jy dit terugstuur en die koste moet deur die verkoper gedra word.

 

Dorette Combrinck van Karoo Country Guest House, waar die vergadering gehou is, het ‘n kort demonstrasie gehou oor die gebruik van oorskietkos.Dorette het gewys dat jy ertjies kan fynmaak en dit bo-op bv. steak kan skep vir kleur. Sy maak ‘n eiervla waarin sy fyngemaakte oorskiet blomkool meng en in klein bakkies bak vir ‘n bykos. ‘n Ander idee is om oorskiet hoender, spek en dik witsous met 2 eiergele te meng, die eierwitte te klits (nie te styf nie) en daarby in te vou en dit ook in klein bakkies te bak. Heerlik!!  

 

Dorette Combrinck

Dina de Carvalho

By |2012-10-09T17:34:56+02:00Oktober 9th, 2012|De Aar Tak, News|0 Comments

Leave A Comment

Gebruik die wet om jou as verbruiker te beskerm

Sirkel: Noord-Karoo

Tak: De Aar

Portefeulje: Openbare Sake en Leefstyl

Beriggewer: Rina Coreejes

Datum: 9 Oktober 2012

Ons as verbruikers het baie regte en dit was ‘n voorreg om Dina de Carvalho by ons vergadering te hê om ons daar omtrent in te lig.  Die nuwe Verbruikerswet het in April 2012 in werking getree en dit sal alle mense baat om dit onder oë te kry, sodat mens weet wat jou regte is.  Dina het, onder andere gesê dat ‘n selfoonmaatskappy nie na 2 jaar net kan aangaan met jou kontrak en dit weer vir 2 jaar sonder jou toestemming, hernu nie.  Hulle moet jou voor die tyd laat weet dat jou kontrak binnekort tot ‘n einde kom en of jy belangstel om daarmee voort te gaan. 

 

As jy byvoorbeeld plek bespreek het vir ‘n vakansie en dit betaal het, maar jy word siek en word in die hospitaal opgeneem of sterf, moet die instansie AL die geld wat jy al betaal het, terugbetaal.  Ook, as jy per ongeluk iets in ‘n winkel breek, mag jy nie gedwing word om daarvoor te betaal nie.  Die winkel moet kan bewys dat jy nalatig was. Indien jy iets voetstoots verkoop, moet jy die koper oor enige gebreke inlig en indien jy dit nie gedoen het nie, moet jy die koper se geld teruggee as hy agterkom die produk is nie wat jy gese het dit is nie.

 

Enige kontrak kan binne 5 dae gekanseleer word, as jy besluit jy wil dit nie hê nie en jou geld moet aan jou terugbetaal word. As jy byvoorbeeld ‘n paar skoene gekoop het en na 5 maande lê dit nog in jou kas sonder dat jy dit ooit gedra het, kan jy dit ook terugneem voor 6 maande om is en jou geld terugeis. Soms word ‘n produk geadverteer en as jy dit bestel, is dit glad nie wat die advertensie gesê het dit is nie, dan mag jy dit terugstuur en die koste moet deur die verkoper gedra word.

 

Dorette Combrinck van Karoo Country Guest House, waar die vergadering gehou is, het ‘n kort demonstrasie gehou oor die gebruik van oorskietkos.Dorette het gewys dat jy ertjies kan fynmaak en dit bo-op bv. steak kan skep vir kleur. Sy maak ‘n eiervla waarin sy fyngemaakte oorskiet blomkool meng en in klein bakkies bak vir ‘n bykos. ‘n Ander idee is om oorskiet hoender, spek en dik witsous met 2 eiergele te meng, die eierwitte te klits (nie te styf nie) en daarby in te vou en dit ook in klein bakkies te bak. Heerlik!!  

 

Dorette Combrinck

Dina de Carvalho

By |2012-10-09T17:34:56+02:00Oktober 9th, 2012|De Aar Tak, News|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top