Huldeblyk aan Valerie Terblanche.

Saamgestel deur Mimi Lategan.

Tak: VLV Graaff-Reinet

Aan die begin van die skooljaar 1951, het Valerie Quixley van die Paarl, die pos aanvaar as die eerste Huishoudkunde onderwyseres aan Hoërskool Aberdeen. Haar koms was ‘n groot bate vir die skool, want sy het nie net uitgeblink as ‘n goeie onderwyseres nie, sy het die dogters ook die fynere kuns van blommerangskikking geleer, hoe om tafels stylvol te dek vir verskillende geleenthede en het voor gevat met die reël van spyseniering vir skoolfunksies. Sy sluit aan by die plaaslike VLV-tak, waar sy die beoordeling van die maandelikse kompetisie- artikels behartig. Sy was ook voorsitter van dié tak.

 

Sy ontmoet Etienne Terblanche, ‘n boer uit die Aberdeen distrik. Hulle tree in die huwelik in Paarl, haar tuisdorp. Die egpaar vestig hulle op Klipdrif in die Aberdeen distrik en verhuis in 1972 na Glen Cliffe in die distrik.

 

Uit die huwelik is drie kinders gebore, Etienne, Johan en Adél.  Haar man besluit om verder te studeer in Pretoria, waar hy ‘n doktorsgraad in Landbou behaal. Hulle verhuis na Somerset-Oos en Queenstown, waar hy ‘n tweede doktorsgraad behaal.

 

In Port Elizabeth waar hulle ook woonagtig was, was Valerie gekies tot voorsitter van die Summerstrand tak en ook visevoorsitter van Sirkel Middelland. Sy was ook president van die Port Elizabeth Women’s Club. Later was haar eggenoot verbonde aan die Universiteit van Stellenbosch.

 

Valerie het vele lande besoek en sy het oor ‘n uitgebreide kennis beskik en kon ‘n baie goeie toespraak maak by geleenthede waar sy gevra was om op te tree. By aftrede het hulle weer op Glen Cliffe gaan boer, maar het later teruggekeer na Graaff-Reinet. Haar man is in 2005 oorlede en begrawe op Aberdeen.

 

As gevolg van gesondheidsredes vestig sy haar in die Brenda Horwitz Court, Graaff-Reinet, waar sy haar wooneenheid smaakvol inrig en haar tuin altyd vol blomme was.  Sy was altyd omring deur vriende. Haar kinders, agt kleinkinders en twee agterkleinkinders sal haar onthou as ‘n baie besondere ouma.  Sy was ‘n besondere intelligente, stylvolle dame met baie deernis vir haar medemens, asook ‘n troue vriendin.

 

VLV Graaff-Reinet verloor ‘n  erelid. Sy was 60 jaar lank ‘n lid van die VLV. Na haar heengaan op 4 September 2011 is sy Donderdag, 8 September, langs haar oorlede man op Aberdeen ter ruste gelê deur Ds. Abe Beyers van Aberdeen. ‘n Dankdiens is in die NG Grootkerk te Graaff-Reinet gehou deur Ingrid Boshoff.

 

Ons eer haar nagedagtenis.