Portefeulje: Kuns en Handvlyt

Beriggewer: Salome Louw

 

Tydens mev. Hantie Louw,  se vergadering wys Sanet Dove, ’n plaaslike kunstenaar, ons hoe mosaïekwerk gedoen word. ‘n Spieëlraam met mosaïekwerk is mos een van die kompetisies vir 2012. 

Daarna vertel mev. Illinois Smit, wat self ook al ’n hele paar trourokke gemaak het, ons meer omtrent die trourokke wat uitgestal is. Die oudste dateer uit die jare vyftig en die nuutste is skaars 2 maande oud. Mev. Smit,  wat al die jare op die plaas omtrent 60 kilometer uit die dorp, gewoon het, vertel hoe die dames na haar gery het vir passings. Haar werkkamer was te klein as sy trourokke gemaak het en gevolglik is die sitkamer vir die doel gebruik. Dikwels moes sy dan die klere bedek met ’n laken as sy kuiermense ontvang het!  

Ons was ook bevoorreg om “’n gas uit Gauteng” te ontvang! Sy was “mev. Koegelenberg, sirkelpresident van Gauteng VLU” – wat natuurlik baie modern geklee was in ’n harembroek en met ‘n baie moderne haarstyl! Sy is ontvang en ‘n bietjie meer van ons doen en late hier op die platteland vertel deur die redelik vergeetagtige mev. Hansie (of is dit nou Hantie?) Louw. In hierdie “toneel” is vertel van die ontstaan van Williston tak se VLV en wie die huidige bestuurslede en hul portefeuljes is. Dit was egter maar moeilik (en skreeusnaaks vir die gehoor!), want “mev. Louw” se gedagtes het haar telkemale in die steek gelaat!