Portefeulje: Gesondheid

 

Elmarie Spangenberg het met haar Gesondheid vergadering op die 12de Mei vir ‘n vol en interessante program gesorg.

 

Avroy Shlain se dames het ons kom bewus maak van die belangrikheid van ‘n goeie sonskerm om ons velle teen sonlig en gewone lig te beskerm. Sonskerm help om vel veroudering, soos plooie, en skade soos vlekke en velkanker te verminder. Sy beklemtoon dat ons ‘n goeie sonskerm dwarsdeur die jaar, binnenshuis sowel as buitenshuis, MOET gebruik.

 

Mnr. Piet du Plessis, sielkundige van Vredendal, het met die dames kom gesels oor selfmoord, moontlike oorsake en tekens, en die stryd wat sulke mense asook die naasbestaandes deurgaan. Hy gee ook wenke hoe om sulke mense by te staan.

 

Mev. Alet Wyers, ‘n plaaslike inwoner, is besig om ‘n Dienssentrum op die been te bring op N’ville, waar opleiding verskaf sal word in o.m. haarkappery, velversorging en handwerk.

 

Op  rekenaargebied, het Irma van Niekerk die dames gewys hoe SKYPE werk. Ons het d.m.v. SKYPE met Bonnie Schumann in Suid Korea gesels. Sy het op die skerm vir die dames gewys watter vreemde Koreaanse geregte sy daar geniet.   

 

Irma het ook daarop gewys dat jy vanaf SKYPE na ‘n gewone telefoon kan skakel as jy vir jou ‘n krediet gelaai het – soos jy met ‘n vooraf betaalde selfoon sou doen. Vir sommiges wat nie selfoon opvangs op plase het nie, en wel Internet het – is dit ‘n uitkoms om ‘n dringende oproep te kan maak, wanneer jou telefoon buite werking is. Die vrouens was baie beïndruk met die hedendaagse tegnologie. Dankie tog vir positiewe vooruitgang!

 

 Alet Wyers, wat eersdaags ‘n Dienssentrum op die been gaan bring, vertel van haar planne.

Elmarie kyk deur die regte bril na die lewe. Sielkundige, Piet du Plessis, gee raad.

Piet aan die woord.

Kyk net hoe word daar ge-SKYPE met Bonnie Schumann in Suid Korea.