Portefeulje: Leefstyl


Op 12 Mei het Ugie tak ‘n baie leersame vergadering o.l. Nan Fourie gehad. Linie het die reëls vir die maak van lekkers verduidelik, veral met die klem op die maak van Butterscotch. Nan Fourie het gedemonstreer hoe om verskillende soorte breiwerk te doen. Met penne in die hand het ons ingewikkelde blommetjies gebrei en ook van Afgaanse breiwerk geleer. Lida Grove het gewys en patrone uitgedeel om vrolike poppies te brei. As u VLV-lede met breipenne en sakke wol sien loop, ons is met 2 projekte breiwerk besig. Ons brei blokke vir komberse vir KANSA en poppies wat vir gemolesteerde kinders gegee gaan word. Die vrolike poppies kan deur die kindertjies vertroetel word. Indien u wil meedoen aan die projekte, kan u vir Lida Grove of Nan Fourie skakel.

 

Sirkeldag

Op Saterdag, 14 Mei, was dit nog donker toe 7 vrolike VLV-lede na Jamestown vertrek. Ons is gasvry met heerlike warm koffie en broodjies ontvang en het die dag veral inligting en wenke oor volgende jaar se kompetisies ontvang.

 

Linie Gouws het gewys hoe ‘n gevoerde baadjie afgewerk en gemaak word. Sy het ook gewys en patrone uitgedeel vir die maak van ‘n teenet met deurstopwerk,‘n tafelmat met wolborduurwerk en ‘n gehekelde onderbaadjie. Hilda van der Walt van Jamestown het gewys hoe ‘n tradisionele langmou trui gebrei word. Wat veral byval gevind het, is toe sy gewys het hoe die skouernate afgebrei word met 3 penne om ‘n stewige skouernaat te gee, asook om die V-hals mooi te kry en vas te brei, i.p.v. vas te werk. Daarna het sy wenke en reëls vir die kook van Butterscotch lekkers, tamatieblatjang en maizena koekies gegee. Francie van Zyl Van Barkly-Oos het die kunsafdeling behandel. Sy het begin met die skryf van prosa. Daarna het sy die scrapbooking  behandel en toe die beeldhouwerk met paper mache, ‘n spieëlraam met mosaïek en ‘n bakkie geplak met afvalpapier. Celia Steenekamp van Barkly-Oos het oor die fotografie van landskappe wenke gegee in die afdeling oor foto’s. Petro van der Merwe van Sterkstroom, saamroeper van Landbou, het ‘n afdeling waar ons ‘n foto van ons troeteldier moet neem en ‘n paar sinne oor die troeteldier moet skryf.

 

Vanjaar se kompetisies maak ‘n mens lus om deel te neem.

 

Ons is ook na die innerlike, geestelik, sowel as met eet en drink, versterk. Die vroeg opstaan en ver ry, was voorwaar die moeite werd.