Williston het ’n lekker Landbouvergadering gehad op De Kruis, net so 10km buite die dorp. Met die opening word uit Genesis gelees en ons besef dat Landbou vanaf die Skepping reeds deel is van ons lewensbestaan.

 

Elize Esterhuyse pak ’n denkbeeldige mandjie padkos vir Jesus met produkte eie aan Palestina: olywe, droë vye, rosyne, granate, dadels, amandels en heuning. Olyfbome is gebruik vir skadu, die olywe vir eet, maar ook om seep te maak, brandstof vir lampe en as basis vir parfuum.

 

Mev. Steph van Schalkwyk  vertel van die minder bekende speserye en kruie waarvan ons in die Bybel lees. Baie is vir wierook gebruik, bv. naeltjies, mirre en galbanum. Mirre is ook vir parfuum en as medisyne gebruik. Aalwyn is ’n bekende purgeermiddel en nardus is ook vir parfuum en as balsemmiddel gebruik. 

 

Ockie Louw gesels oor ’n ongewone troeteldier, wat hy as kind op die plaas gehad het, naamlik ’n ratel. Hy vertel staaltjies en gee ook interessante feite omtrent die ratel.  Daar word gewis nie verniet gesê iemand is “so taai soos ’n ratel” nie! Met skerp naels en sterk, kort, gespierde bene asook ’n kop vol spiere is hy gepantser en uiters taai om aanslae die hoof te bied. Ratels is omnivore en dit is bekend dat hulle skape ook vang. Wanneer hy skrik of seergemaak word, gee hy ’n baie onwelriekende reuk af.  As hy gebyt word deur ’n giftige slang (want hulle is lief om slange te eet), gaan lê hy doodstil en na so ’n uur of twee staan hy op en gaan rustig sy gang – hy beskik skynbaar oor ’n ingeboude teengif!

 

Beriggewer:  Salome Louw